11 февраля - День безопасного интернета.

2014-02-11

Сегодня мы так много знаем об интернете.Для нес он стал неотъемлемой частью жизни. Без интернета мы не представляем своего существования. Интернет нам нужен для учебы, развлечений, общения, быстрого обмена информации. Пользуясь интернетом, мы обычно не задумываемся над тем, какие замаскированные угрозы или возможности он в себе прячет. Поэтому 11 февраля 2014 года в Украине проводится День безопасного Интернета, по инициативе Европейской комиссии. Организаторам которого является Коалиция за безопасность детей в интернете, которая проводит ряд социальных программ, которые должны привлечь внимание всего общества к угрозам, которое несет неумение правильно пользоваться Интернетом.

Поэтому в этот день в учебных заведениях проходят мероприятия для детей, учителей и родителей.

В нашей школе для учащихся 10 классов была проведена лекция об опасностях интернета. А учащиеся 9 и 11 классов смотрели презентацию "Безпечний інтернет" и потом задавали интересующие их вопросы учителю информатики: Швецу Василию Вилиновичу.

Інформація-підказка для батьків

· Встановіть правила використання комп'ютера в сім'ї;

· час, проведений за комп'ютером, має бути обмеженим, щоб не шкодити здоров'ю;

· комп'ютер має стояти в кімнаті, якою користуються всі члени сім'ї, наприклад, у вітальні. Бажано, щоб біля дошкільнят під час використання ними Інтернету знаходився хтось із дорослих;

· доступ дітей дошкільного віку до Інтернету повинен бути обмеженим знайомими сайтами, що зазда¬легідь визначені батьками. Більш досвідчені діти можуть шукати знайомі сайти за допомогою меню «Вибране» у веб-браузері.

· чат-кімнати та інші види публічного онлайнового спілкування є непідходящими для дитини (тому що дитина не знає, хто насправді знаходиться по той бік екрана). Адреса електронної пошти, ви-користовувана у цьому віці, має бути спільною сімейною адресою електронної пошти.

· Узгодьте з дітьми, яку особисту інформацію вони можуть розміщувати в Інтернеті, а також розка¬жіть їм про ризики, пов'язані з розкриттям такої інформації.

Підказки для учнів

· Використовуйте контрольовані чат-кімнати та завжди залишайтеся в публічних зонах чат-кімнат;

· ніколи не погоджувайтеся на зустрічі зі своїм онлайновим другом, якшо в реальному жітті ви не знайомі;

· ніколи не давайте про себе інформацію по електронній пошті, в чат-кімнатах, дошках оголошень,персональних профілях, а також при участі в онлайнових конкурсах;

· не ааваштажуйте програми, музику або файли без дозволу дорослих, вони мо¬жуть містити шпигунські програми та віруси. Спільний доступ до файлів, текстів та картинок з Інтернету може порушувати закони про авторські права;

· не давайте свої адреси електронної пошти, використовуйте фільтри електронної пошти;

· не відвідуйте сайти з порнографічним на агресивним змістом, це негативно впливає на психіку та спотворює світосприйняття;

· розповідайте батькам, якщо хтось в он-лайні примушує вас почувати себе незручно або налякано, робить огидні пропозиції.

/Files/images/11_fevralya/P2100701.JPG

Кол-во просмотров: 200

Комментарии